ZANGZAAK KOORPROJECTEN

NIEUW!

Projectkoor Cessibon zingt eind maart 2023 haar laatste concerten. Na 23 jaar is het goed zo.
Maar ik stop NIET met koren dirigeren. Vanaf april 2023 zal ik (on)regelmatig als ZangZaak koorprojecten aanbieden in verschillende vormen en op verschillende niveau's, variërend van voor iedereen tot kamerkoorniveau en alles wat daar tussen zit.  


EERSTE ZANGZAAK KOOR PROJECT: DISNEY MET ORKEST!

Het eerste project dient zich meteen al aan. Voor een groot projectkoor met eenvoudige stemtest (als je stem nog onbekend is). Zie kader hiernaast! 

ZANGZAAK KAMERKOOR

Tot 1 april 2023 zal er in elk geval geen project plaatsvinden.

ZangZaak Kamerkoor

ZANGZAAK KAMERKOOR

Het ZangZaak Kamerkoor is op projectbasis en heeft geen vaste samenstelling.
Het is voor ervaren koorzangers met een goede stem, die wel wat aankunnen. Kennis van het notenschrift is een pré, zelfstandig thuis studeren een must. Nieuwe (voor mij onbekende) zangers die zich aanmelden mogen een stemtest doen.

HOE IS HET ZANGZAAK KAMERKOOR ONTSTAAN?

In juni 2014 was daar ineens een eigen koorproject van De ZangZaak. Goede zangers gaven zich op en kwamen zo in de digitale Kaartenbak. Het project leidde na 10 repetities tot een Appeltaartconcert.
Waarom Appeltaartconcert? Omdat ik bij hardnekkige foutjes altijd roep: nog één keer mis en dan moeten jullie op appeltaart trakteren. Zo was er al snel een naam voor het eerste concert in juni 2014: het Appeltaartconcert. Het publiek werd ontvangen met lekkere koffie en heerlijk appelgebak.
En bij de voorbereidingen werd het Kaartenbakkoor al snel en als vanzelf omgebouwd tot Taartenbakkoor....

Na enige Appeltaartconcerten werd het tijd om voor het koor een volwassen naam te kiezen. Het is eenvoudig ZangZaak Kamerkoor geworden. 


'VLEUGELS VAN MORGENROOD' van het ZangZaak Kamerkoor was een succes!
Zaterdagmiddag 8 juni 2019 zong het ZangZaak Kamerkoor voor veel publiek het programma 'Vleugels van Morgenrood' in de Grote of St Michaelskerk in Oudewater, met Gerben Mourik op het orgel. Op het programma stond oa I will lift up mine eyes en Wings of the Morning van Rutter, Verleih uns Frieden, Wie lieblich sind die Boten en Wie der Hirsch schreit van Mendelssohn.

ZONDAG 19 NOV CONCERT EERSTE ZANGZAAK PROJECTKOOR

CONCERT 'WISH UPON A STAR'

Zondag 19 november 2023
14.30 uur
Goudse Schouwburg
Kaarten reserveren

Orkest Musical Souvenir vervult onder leidiing van hun dirigent Bram Soentjes muzikale wensen in het concert 'Wish upon a Star', muziek uit Disneyfilms. Daarbij hebben ze het eerste ZangZaak Projectkoor onder leiding van Monique gevraagd een aantal nummers mee te komen zingen. Het orkest is bekend van de samenwerking met Projectkoor Cessibon. Ook deze keer zal Monique een paar nummers voor koor én orkest staan.

Het eerste ZangZaak Projectkoor bestaat uit 50 zangers en is heel bijzonder, er doen bv vier moeders met dochters mee. Naast een aantal Cessibonners die zijn overgevlogen heeft het koor een heel aantal jongere zangers, vooral bij de dames. Er doen maar liefst 17 heren mee, mooi verdeeld over tenoren en bassen.

Op het programma o.a een medley uit The Hunchback of the Notre Dame, The Lion King Suite, When you believe uit The Prince of Egypt, Evermore uit Beauty and the Beast, This is me uit The greatest showman, medley uit Frozen en Something Wild uit Pete's Dragon.

Projecten tot nu toe

De ZangZaak heeft al een heel aantal koorprojecten zelf geïnitieerd. En soms krijg ik een opdracht om een koor samen te stellen voor een project.

Een aantal van die projecten zijn geweest:

juni 19
ZangZaak Kamerkoor met concert 'Vleugels van Morgenrood' in de NH Kerk in Oudewater, mmv Gerben Mourik orgel

juni 18
ZangZaak Kamerkoor met concert 'Magnificat' in de NH Kerk in Oudewater, mmv Gerben Mourik orgel

nov 17
Appeltaartconcert 3.0 'Liefde en Licht', met speciaal voor De ZangZaak gearrangeerd Underneath the Stars van Voces8

nov 16
Appeltaartconcerten 2.0 'Fragile', over de kwetsbaarheid van het leven met het ZangZaak Kamerkoor

juli 2015
ZangZaak Projectkoor zingt voor koning Willem Alexander

juni 2014
Appeltaartconcert door het Kaartenbak Koor oftewel het ZangZaak Projectkoor

april 2011
ZangZaak Projectkoor zong in de mini-opera Boven het Land, een buitenspektakel op meerdere locaties over de Moord op Oudewater.

december 2008 en 2009
ad hoc Dickenskoor geleverd aan orkest Musical Souvenir uit Dordrecht voor concerten oa in De Doelen in Rotterdam.