Het ZangZaak Kamerkoor

De ZangZaak heeft een digitale kaartenbak, een bestand van gevorderde zangers, die muzikaal handig zijn en een zuivere, verzorgde stem hebben. Onregelmatig heeft De ZangZaak een kaartenbakproject en zoekt daarbij dan passende zangers uit de kaartenbak. Samen vormen zij dan het ZangZaak Kamerkoor. Het repertoire is uitdagend. En het leidt tot hele bijzondere Appeltaartconcerten van niveau, aangenaam voor de oren. 
Zaterdag 9 juni 2018 zong het Kamerkoor het concert 'Magnificat' in de Grote of St Michaelkerk in Oudewater ism Gerben Mourik op het orgel met oa het Magnificat van Andriessen, de Maria Antifonen van Strategier, Ave Generosa van Gjeilo (met orgel improvisatie) en psalm 150 van Franck.
Zaterdag 8 juni 2019 volgde weer zo'n concert, met Wings of the Morning en I will lift up mine eyes van Rutter en enkele werken van Mendelssohn. 

Wil je ook in de kaartenbak?
Dan kun je je aanmelden

vrouwenkoor Houten LADIES IN RED

DIT KOOR LIGT VOORLOPIG NOG EVEN OP DE PLANK

Een nieuwe loot aan De ZangZaak stam: een vrouwenprojectkoor in Houten! Het eerste project gaat over de liefde en gaat van start zodra corona het toelaat. Voor dames uit Houten en omgeving, maar ook voor goede zangeressen van verder weg. De repetities zijn op zaterdagochtend in Houten. Repertoire is voornamelijk lichte muziek rondom het thema LIEFDE. Contributie € 100,-- en aanmelden kan via de algemene aanmeldpagina.

Projectkoor Cessibon

In september 2000 is Projectkoor Cessibon in Oudewater ontstaan. Monique is mede-oprichtster en dirigente en geheel verantwoordelijk voor de artistieke/muzikale kant van Cessibon.
In november 2019 gaf Projectkoor Cessibon concerten voor twee maal een volle zaal in de Goudse Schouwburg, samen met orkest Musical Souvenir met als thema Dromen. Cessibon werkt projectmatig en in thema's, minimaal 2 projecten per jaar, meestal wordt per project na audities een groot koor en een kamerkoor gevormd.
Na 3 maanden repeteren volgen 1 of meerdere concerten, kamerkoor en groot koor zingen ieder hun eigen repertoire, maar ook iets gezamenlijk of in andere samenstelling als alleen met de dames of alleen met de heren.

Voor een indruk van Cessibon:

Sound of Silence concerten Dromen nov 2019 (ism orkest Musical Souvenir)
Ubi Caritas
april 2017 klassieke stukken met voor het eerst ook een heel eigen orkest!
For unto us a Child is born dec 13
deze werd zelfs ontdekt op youtube door de programmamaker van Carnegie Hall in New York met de complimenten en of we langs wilden komen! (geen grapje)
compilatie Winterconcerten dec 13
Rood van Marco Borsato tijdens de Nacht van Cessibon juni 13

impressie concerten Weer of geen Weer januari 13 
When you believe tijdens Werelds (generale) met orkest mei 11 
impressie project Opera 2010

His Revolution

Sinds juli 2020 mag ik His Revolution, kerkkoor in de St Victorkerk in Waddinxveen dirigeren.

Oosterhuis Projectkoor HOP Reeuwijk

Sinds 2009 dirigeer ik ong. één keer per jaar het Oosterhuis Projectkoor in Reeuwijk. Dit zg HOPkoor is een initiatief van de RK Kerk en de PKN gemeente in Reeuwijk. We studeren een aantal liederen met teksten van Huub Oosterhuis in en verzorgen daarmee een viering in de RK Kerk en een dienst bij de PKN gemeente. In 2009 schoof ik in bij HOP III, inmiddels hebben we 12x HOP gehad. 

Zodra corona het toelaat komt er vast weer een nieuw project
 
Interesse in dit projectkoor? Van harte welkom. Aanmelden

Carnavalskoor

In 2020 was weer een feestje, het 15de Carnavalskoor, bestaande uit 71 zangers, waarvan ruim 25 mannen! Het was het grootste carnavalskoor ooit. Net vóór corona.
Zodra het weer kan, komt er vast een 16de Carnavalskoor.