Het ZangZaak Kamerkoor

De ZangZaak heeft een digitale kaartenbak, een bestand van gevorderde zangers, die muzikaal handig zijn en een zuivere, verzorgde stem hebben. Onregelmatig heefft De ZangZaak een kaartenbakproject en zoekt daarbij dan passende zangers uit de kaartenbak. Samen vormen zij dan het ZangZaak Kamerkoor. Het repertoire is uitdagend. En het leidt tot hele bijzondere Appeltaartconcerten van niveau, aangenaam voor de oren. 
Zaterdag 9 juni 2018 zong het Kamerkoor het concert 'Magnificat' in de Grote of St Michaelkerk in Oudewater ism Gerben Mourik op het orgel met oa het Magnificat van Andriessen, de Maria Antifonen van Strategier, Ave Generosa van Gjeilo (met orgel improvisatie) en psalm 150 van Franck.
Zaterdag 8 juni 2019 volgde weer zo'n concert, met Wings of the Morning en I will lift up mine eyes van Rutter en enkele werken van Mendelssohn. 

Wil je ook in de kaartenbak?
Dan kun je je aanmelden

meidenkoor GRLPWR

Sinds september 2016 nieuw: meidenkoor GRLPWR!

Op donderdag 1 september 2016 om 19.30 uur ging ik aan de thee met taart om met een aantal enthousiaste meiden een heus meidenkoor op te richten. Op het repertoire popsongs en ballads van deze tijd.
Onze pianist is Roel Kwakernaak, de enige man in het gezelschap.

Kerst 2019 zong GRLPWR tijdens de Kerstconcerten van Projectkoor Cessibon.

Op dit moment ligt het meidenkoor stil.

 

Projectkoor Cessibon

In september 2000 is Projectkoor Cessibon in Oudewater ontstaan. Monique is mede-oprichtster en dirigente en geheel verantwoordelijk voor de artistieke/muzikale kant van Cessibon.
In december 2018 geeft Projectkoor Cessibon concerten als besluit van alweer haar 30ste project. Cessibon werkt projectmatig en in thema's, minimaal 2 projecten per jaar, meestal wordt per project na audities een groot koor en een kamerkoor gevormd.
Na 3 maanden repeteren volgen 1 of meerdere concerten, kamerkoor en groot koor zingen ieder hun eigen repertoire, maar ook iets gezamenlijk of in andere samenstelling als alleen met de dames of alleen met de heren.

Op zaterdag 9 en zondag 10 november 2019 zingt Cessibon het concert Dromen in de Goudse Schouwburg met begeleiding van orkest Musical Souvenir olv Jim Roodnat. Meer info.

Voor een indruk van Cessibon:

Ubi Caritas apr 17 klassieke stukken met voor het eerst ook een heel eigen orkest!
For unto us a Child is born dec 13
deze werd zelfs ontdekt op youtube door de programmamaker van Carnegie Hall in New York met de complimenten en of we langs wilden komen! (geen grapje)
compilatie Winterconcerten dec 13
Rood van Marco Borsato tijdens de Nacht van Cessibon juni 13

impressie concerten Weer of geen Weer januari 13 
When you believe tijdens Werelds (generale) met orkest mei 11 
impressie project Opera 2010

RK Middenkoor

Het Middenkoor is een van de koren van de parochie Pax Christi in de St Franciscuskerk in Oudewater. Het is een van de zgn. 'Oosterhuis'koren: zingt vooral teksten van Huub Oosterhuis, op muziek gezet door Oomen en Löwenthal. Van 1994 tot 2004 al dirigent geweest, toen een paar jaar er tussenuit geweest om nog wat wilde haren kwijt te raken. Sinds januari 2009 eerst als invaller en daarna vanaf september 2009 weer vaste dirigente, Ik heb met heel veel plezier de draad van dit bijzondere koor weer opgepakt. In juni 2013 hebben we met het hele koor een bezoek aan Minsteracres in Engeland gebracht, de locatie van de Engelse Zangweken. In 2018 vierden zij hun 35-jarig bestaan. Het Middenkoor repeteert op de maandagavond en verzorgt om de week een van de weekendvieringen in de St Franciscuskerk. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Carnavalskoor 2020

De Carnavalsmis in 2019was wéér geweldig, met het 14de Carnavalskoor, bestaande uit bijna 60 zangers, waarvan bijna de helft mannen! Met als primeur een aantal songs met pipers!
Er komt een 15de Carnavalskoor in 2020.  Repetities op vrijdagavond vanaf half januari. Carnavalsmis op zondag 23 februari 2020 om 10.00 uur in de St Franciscuskerk in Oudewater.
En natuurlijk....  iedereen die wil, mag meezingen :-) 
Aanmelden

Oosterhuis Projectkoor HOP Reeuwijk

Sinds 2009 dirigeer ik ong. één keer per jaar het Oosterhuis Projectkoor in Reeuwijk. Dit zg HOPkoor is een initiatief van de RK Kerk en de PKN gemeente in Reeuwijk. We studeren een aantal liederen met teksten van Huub Oosterhuis in en verzorgen daarmee een viering in de RK Kerk en een dienst bij de PKN gemeente. In 2009 schoof ik in bij HOP III, inmiddels hebben we 10x HOP gehad. 

Vanaf dinsdag 19 februari 2019 start er weer een nieuw HOP-project. Repetities op 19-26 feb, 5-12-19-26 mrt. Vieringen op zondag 31 mrt en zondag 7 en 14 april 2019.
 
Interesse in dit projectkoor? Van harte welkom. Aanmelden

RK Kerkkoor St Caecilia

Sinds juni 2014 geniet ik al dirigerend ook van de dames en heren van het St Caeciliakoor in mijn eigen parochie Pax Christi in de St Franciscuskerk in Oudewater. Sinds januari zijn de dames en heren samengesmolten. Repetities op woensdagavond van 19.30 tot 21.45 uur. Het koor is het 4-stemmig repertoire aan het uitbreiden en houdt daarnaast het gregoriaans hoog in het vaandel, de dames worden aangemoedigd en opgeleid om mee te kunnen zingen. Ze zingen naast de achtste gregoriaanse mis ook missen van oa Bruckner, Gounod en Schubert. Ze verzorgen beurtelings met het Middenkoor de weekendvieringen in de St Franciscuskerk.

Nieuwe leden zijn van harte welkom!