Het ZangZaak Kamerkoor

De ZangZaak heeft een digitale kaartenbak, een bestand van gevorderde zangers, die muzikaal handig zijn en een zuivere, verzorgde stem hebben. Onregelmatig heeft De ZangZaak een kaartenbakproject en zoekt daarbij dan passende zangers uit de kaartenbak. Samen vormen zij dan het ZangZaak Kamerkoor. Het repertoire is uitdagend. En het leidt tot hele bijzondere Appeltaartconcerten van niveau, aangenaam voor de oren. 
Zaterdag 9 juni 2018 zong het Kamerkoor het concert 'Magnificat' in de Grote of St Michaelkerk in Oudewater ism Gerben Mourik op het orgel met oa het Magnificat van Andriessen, de Maria Antifonen van Strategier, Ave Generosa van Gjeilo (met orgel improvisatie) en psalm 150 van Franck.
Zaterdag 8 juni 2019 volgde weer zo'n concert, met Wings of the Morning en I will lift up mine eyes van Rutter en enkele werken van Mendelssohn. 

Wil je ook in de kaartenbak?
Dan kun je je aanmelden

vrouwenkoor Houten LADIES IN RED

Een nieuwe loot aan De ZangZaak stam: een vrouwenprojectkoor in Houten! Het eerste project gaat over de liefde en gaat van start zodra corona het toelaat. Voor dames uit Houten en omgeving, maar ook voor goede zangeressen van verder weg. De repetities zijn op zaterdagochtend in Houten. Repertoire is voornamelijk lichte muziek rondom het thema LIEFDE. Contributie € 100,-- en aanmelden kan via de algemene aanmeldpagina.

Projectkoor Cessibon

In september 2000 is Projectkoor Cessibon in Oudewater ontstaan. Monique is mede-oprichtster en dirigente en geheel verantwoordelijk voor de artistieke/muzikale kant van Cessibon.
In december 2018 geeft Projectkoor Cessibon concerten als besluit van alweer haar 30ste project. Cessibon werkt projectmatig en in thema's, minimaal 2 projecten per jaar, meestal wordt per project na audities een groot koor en een kamerkoor gevormd.
Na 3 maanden repeteren volgen 1 of meerdere concerten, kamerkoor en groot koor zingen ieder hun eigen repertoire, maar ook iets gezamenlijk of in andere samenstelling als alleen met de dames of alleen met de heren.

Voor een indruk van Cessibon:

impressie van de concerten Dromen nov 2019 volgt
Ubi Caritas
apr 17 klassieke stukken met voor het eerst ook een heel eigen orkest!
For unto us a Child is born dec 13
deze werd zelfs ontdekt op youtube door de programmamaker van Carnegie Hall in New York met de complimenten en of we langs wilden komen! (geen grapje)
compilatie Winterconcerten dec 13
Rood van Marco Borsato tijdens de Nacht van Cessibon juni 13

impressie concerten Weer of geen Weer januari 13 
When you believe tijdens Werelds (generale) met orkest mei 11 
impressie project Opera 2010

RK Middenkoor

Het Middenkoor is een van de koren van de parochie Pax Christi in de St Franciscuskerk in Oudewater. Het is een van de zgn. 'Oosterhuis'koren: zingt vooral teksten van Huub Oosterhuis, op muziek gezet door Oomen en Löwenthal. Van 1994 tot 2004 al dirigent geweest, toen een paar jaar er tussenuit geweest om nog wat wilde haren kwijt te raken. Sinds januari 2009 eerst als invaller en daarna vanaf september 2009 weer vaste dirigente, Ik heb met heel veel plezier de draad van dit bijzondere koor weer opgepakt. In juni 2013 hebben we met het hele koor een bezoek aan Minsteracres in Engeland gebracht, de locatie van de Engelse Zangweken. In 2018 vierden zij hun 35-jarig bestaan. Het Middenkoor repeteert op de maandagavond en verzorgt om de week een van de weekendvieringen in de St Franciscuskerk. 

Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Oosterhuis Projectkoor HOP Reeuwijk

Sinds 2009 dirigeer ik ong. één keer per jaar het Oosterhuis Projectkoor in Reeuwijk. Dit zg HOPkoor is een initiatief van de RK Kerk en de PKN gemeente in Reeuwijk. We studeren een aantal liederen met teksten van Huub Oosterhuis in en verzorgen daarmee een viering in de RK Kerk en een dienst bij de PKN gemeente. In 2009 schoof ik in bij HOP III, inmiddels hebben we 12x HOP gehad. 

Zodra corona het toelaat komt er vast weer een nieuw project
 
Interesse in dit projectkoor? Van harte welkom. Aanmelden

Carnavalskoor 2020

De Carnavalsmis in 2020 was weer een feestje, met het 15de Carnavalskoor, bestaande uit 71 zangers, waarvan ruim 25 mannen! Het was het grootste carnavalskoor ooit.
Zodra het weer kan, komt er vast een 16de Carnavalskoor.

RK Kerkkoor St Caecilia

Sinds juni 2014 geniet ik al dirigerend ook van de dames en heren van het St Caeciliakoor in mijn eigen parochie Pax Christi in de St Franciscuskerk in Oudewater. Sinds januari zijn de dames en heren samengesmolten. Repetities op woensdagavond van 19.30 tot 21.45 uur. Het koor is het 4-stemmig repertoire aan het uitbreiden en houdt daarnaast het gregoriaans hoog in het vaandel, de dames worden aangemoedigd en opgeleid om mee te kunnen zingen. Ze zingen naast de achtste gregoriaanse mis ook missen van oa Bruckner, Gounod en Schubert. Ze verzorgen beurtelings met het Middenkoor de weekendvieringen in de St Franciscuskerk.

Nieuwe leden zijn van harte welkom!