SOMETHING OLD, SOMETHING NEW - zondag 17 t/m maandag 25 juli 2022

op de mooiste plek in Noord Engeland: MINSTERACRES - voertaal Engels

Midden in de mooie natuur van Northumberland vlakbij Newcastle ligt het Minsteracres Retreat Centre, een retraite huis van de Passionisten, een Rooms Katholieke Congregatie. Minsteracres staat bekend om zijn warme gastvrijheid en de rust die de plek uitstraalt. De oprijlaan, omgeven door gigantische Sequoia’s leidt naar een statig landhuis te midden van bossen, weilanden en tuinen. Op Minsteracres woont een kleine communiteit van de Passionisten (in de buurt van De ZangZaak bekend door het Klooster van Haastrecht). De Passionisten hebben in het bijzonder zorg voor de lijdende mens en de lijdende wereld.

De ZangZaak biedt samen met het team van Minsteracres voor de tiende keer de gelegenheid om te komen genieten van een prachtige zangweek temidden van de rust van Minsteracres. De week zal een combi zijn van vakantie vieren en zingen.

Deze keer vieren we feest, het is de tiende zangweek in Engeland. We zingen we muziek rond het thema 'Something old, something new'. Naast het zingen is er tijd voor toeristische uitjes, wandelen en genieten van de rust en mooie natuur rond Minsteracres.

Natuurlijk biedt het programma de gelegenheid mee te gaan in het gebedsritme van de communiteit (vrijblijvend)

DETAILS 2022

Minsteracres
Een bezoekje aan de website van Minsteracres geeft een prachtige indruk van Minsteracres en haar activiteiten!

Deelnemers
De inschrijving staat open voor zowel Nederlandse als Engelse deelnemers, dus het wordt een gemengde groep. Een beetje meerstemmige koorervaring is wel gewenst. Het is beperkt mogelijk je partner mee te nemen, tijdens de zangsessies bieden we geen alternatief programma.

Voertaal
De voertaal zal Engels zijn, ivm met ook Engelse deelnemers. Overigens blijft de ZangZaak erg Hollands, het Engels zal dus snel begrijpelijk zijn.

Vervoer
We reizen per boot van IJmuiden naar Newcastle v.v. Het is handig als er een aantal auto’s meegaan, één en ander kan in overleg. De boot wordt centraal geboekt. Dit is goedkoper dan los boeken.
Als je er een vakantie voor of achter aan wil plakken, moet je zelf de boot boeken.

Aankomst/vertrek
Zondag 17 juli vertrekt tegen de avond de boot in IJmuiden. Maandagochtend 18 juli aankomst in Newcastle, het is dan nog een klein uurtje rijden naar Minsteracres. Zondag 24 juli rijden we weer naar de boot, die einde middag vertrekt. Maandag 25 juli in de ochtend aankomst in IJmuiden.

Verblijf
Minsteracres is een prachtige locatie, waar iedereen zich snel thuis voelt. Minsteracres beschikt over 1- en 2-persoonskamers, voorkeur aan te geven bij aanmelding. Er zijn naast de kamers diverse 'huiskamers', voldoende sanitaire voorzieningen (wel gedeeld!) en eigen mogelijkheden tot het maken van koffie/thee.

Maaltijden
Minsteracres heeft fantastische koks, die heerlijk kunnen koken. We eten gezamenlijk in de eetzaal (diningroom).

Wat kost dat?
De organisatie/zang/bladmuziek kost € 240,--. Het verblijf op Minsteracres kost 475 pond p.p. (vanwege koersschommelingen wordt de definitieve prijs in euro's later vastgesteld), dit is inclusief maaltijden (behalve als we buiten de deur gaan eten), koffie/thee. Dit is exclusief kosten voor toeristische uitjes, maaltijden buiten de deur, benzinekosten (graag onderling regelen).

De reis naar Engeland kan per boot (IJmuiden-Newcastle v.v.). De ZangZaak boekt deze ferry centraal tegen een speciaal tarief, nog nader te bepalen (is aangevraagd). Het is heel prettig als er een aantal auto's meegaan (1 per 4 personen), want Minsteracres ligt niet echt handig qua openbaar vervoer en vrij afgelegen.
Het vervoer per boot betekent gezellig een nachtje slapen in een 4-persoonshut. Ook een 2-persoonhut behoort tot de mogelijkheden, deze zijn echter flink duurder. Voor eigen rekening is het mogelijk op de boot te dineren en in de ochtend een ontbijt te genieten. Dit zit NIET in de vervoersprijs inbegrepen, moet apart betaald worden, je kunt op het inschrijfformulier aangeven of je ontbijt en diner op de boot wilt. Voor 2x ontbijt en 2x diner betaalde je 2 jaar geleden € 70,--, de prijs voor 2022 wordt momenteel opgevraagd.

Het is natuurlijk ook mogelijk op eigen gelegenheid naar Minsteracres te reizen, dit kan met de auto en een andere overtocht per boot of per vliegtuig. Bij deze keuze mag je zelf het vervoer boeken, dit wel graag in overleg.

NIET INBEGREPEN: reis- en/of annuleringsverzekering
LET OP: De Brexit is een feit. Het is belangrijk om even goed uit te zoeken hoe het zit met verzekeringen, dus even je ziektekosten- en autoverzekering checken!

Betaling
Je kunt al aanmelden. Na aanmelding krijg je een verzoek tot een kleine aanbetaling. Zodra deze is voldaan is je plaats gereserveerd.

Adres
Minsteracres, Nr Consett, Co. Durham, DH8 9RT
tel 0044 1434 673 248
www.minsteracres.org
info@minsteracres.org

Voorwaarden
 • Na aanmelding ontvang je een verzoek tot eerste aanbetaling van € 100,--. Na ontvangst van deze aanbetaling is je plek gereserveerd.

De annuleringsregels en -kosten voor de boot volgen zodra de reservering voor de boot is gemaakt.

Voor overige kosten (Minsteracres en De ZangZaak) geldt:

 • Mocht de week door coronaregels geen doorgang kunnen vinden, dan ontvang je € 75,-- retour.
 • Mocht de week om een andere reden mijnerzijds geen doorgang kunnen vinden, dan ontvang je € 75,-- retour.
 • Je ontvang tijdig per e-mail een verzoek om een tweede termijn van € 300,-- te voldoen vóór 1 mei 2022.
 • Je ontvangt tijdig per e-mail een verzoek om het restbedrag te voldoen vóór 15 juni 2022. Dit bedrag wordt dan vastgesteld, met de ponden omgerekend tegen de dan geldende koers.
 • Bij annulering van je deelname door jou vóór 1 mei 2022 ben je € 35,-- verschuldigd.
 • Bij annulering van je deelname door jou tussen 1 mei en 15 juni 2022 ben je € 150,-- verschuldigd.
 • Bij annulering van je deelname na 15 juni 2022 is het hele bedrag verschuldigd.
 • Je dient zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering.
 • Je dient zelf te zorgen voor een reisverzekering en je auto/inzittenden verzekering
  (kijk deze laatste twee goed na, want door Brexit kan er eea veranderd zijn!).
PROGRAMMA

OCHTEND

vrijblijvende start met een korte wandeling, 
daarna mogelijkheid tot morgengebed en eucharistieviering
ontbijt
ochtend: zingen olv Monique

MIDDAG
 na de lunch vaak even vrij
tijd voor een wandeling
of genieten van de rust en vredige uitstraling van Minsteracres
namiddag: zingen olv Monique

Happy Hour (een glaasje voor het eten)

 AVOND
mogelijkheid tot avondgebed/bidden rozenkrans
diner
zingen olv Monique
gezellig samenzijn.

het programma biedt gelegenheid mee te gaan in het gebedsritme van de communiteit (vrijblijvend)

Repertoire

Volgt later.

We hebben al voldoende mannen om 4-stemmig te kunnen zingen!

Reacties deelnemers

2018
Ik heb een geweldige week bij je gehad op Minsteracres!

Allereerst natuurlijk heerlijk gezongen! Wat een mooie muziek had je gekozen, en wat fijn om zo geconcentreerd met gemotiveerde mensen daarmee aan de slag te gaan.

Ik heb veel van je geleerd, en er erg van genoten.

Minsteracres is een heel bijzondere plek. Zo mooi, en rustig, ik heb er zo goed geslapen.

En de verzorging was helemaal top! Ik was al gewaarschuwd door mijn vriendin dat m'n broekriem aan het eind van de week een gaatje losser kon, en dat was waar, maar het was dan ook allemaal superlekker.

Ik voelde me echt heerlijk verzorgd.

Ik ga zeker nog een keer mee, de datum van volgend jaar is genoteerd.Maar misschien zien we elkaar al eerder bij een van jouw projecten

Nelleke


******
2015
Minsteracres, wat een fantastisch mooie plek om naar toe te gaan. Al een paar jaar ga ik mee naar Minsteracres, waar ik lang van tevoren al naar uitkijk.

Voor mij is het een week waarvan ik volop geniet. Het zingen, de prachtige omgeving, rust, hartelijkheid, gastvrijheid, vriendelijkheid en saamhorigheid doen mij goed. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, wat een verwennerij!

Samen wordt er gewerkt aan liederen passend bij het thema van de zangweek en aan het einde van de week wordt een klein concertje gegeven in de Ballroom.

Ook is er volop tijd om iets anders te ondernemen. Uitstapjes, een wandeling of zomaar even helemaal niets doen, het is allemaal mogelijk. En Monique....zij is geweldig, enthousiast en inspirerend.

Muzikale zanggroet Annelies

Aanmelden Engelse Zangweek 2022 - boot is VOL, bij aanmelding volgt overleg