SONGS OF LOVE AND LIFE - zondag 18 t/m maandag 26 juli 2021

op de mooiste plek in Noord Engeland: MINSTERACRES - voertaal Engels

Midden in de mooie natuur van Northumberland vlakbij Newcastle ligt het Minsteracres Retreat Centre, een retraite huis van de Passionisten, een Rooms Katholieke Congregatie. Minsteracres staat bekend om zijn warme gastvrijheid en de rust die de plek uitstraalt. De oprijlaan, omgeven door gigantische Sequoia’s leidt naar een statig landhuis te midden van bossen, weilanden en tuinen. Op Minsteracres woont een kleine communiteit van de Passionisten (in de buurt van De ZangZaak bekend door het Klooster van Haastrecht). De Passionisten hebben in het bijzonder zorg voor de lijdende mens en de lijdende wereld.

De ZangZaak biedt samen met het team van Minsteracres voor de tiende keer de gelegenheid om te komen genieten van een prachtige zangweek temidden van de rust van Minsteracres. De week zal een combi zijn van vakantie vieren en zingen.

Deze keer vieren we feest, het is de tiende zangweek in Engeland. We zingen we muziek rond het thema Songs of love and live! Naast het zingen is er tijd voor toeristische uitjes, wandelen en genieten van de rust en mooie natuur rond Minsteracres.

Natuurlijk biedt het programma de gelegenheid mee te gaan in het gebedsritme van de communiteit (vrijblijvend)

DETAILS

Minsteracres
Een bezoekje aan de website van Minsteracres geeft een prachtige indruk van Minsteracres en haar activiteiten!

Deelnemers
De inschrijving staat open voor zowel Nederlandse als Engelse deelnemers, dus het wordt een gemengde groep. Een beetje meerstemmige koorervaring is wel gewenst. Het is beperkt mogelijk je partner mee te nemen, tijdens de zangsessies bieden we geen alternatief programma, maar er is genoeg te zien/doen.

Voertaal
De voertaal zal Engels zijn, ivm met ook Engelse deelnemers. Overigens blijft de ZangZaak erg Hollands, het Engels zal dus snel begrijpelijk zijn.

Vervoer
We reizen per boot van IJmuiden naar Newcastle v.v. Het is handig als er een aantal auto’s meegaan, een en ander kan in overleg. De boot wordt centraal geboekt. Dit is goedkoper dan los boeken.

Aankomst/vertrek
Zondag 18 juli vertrekt tegen de avond de boot in IJmuiden. Maandagochtend 19 juli aankomst in Newcastle, het is dan nog een klein uurtje rijden naar Minsteracres. Zondag 25 juli rijden we weer naar de boot, die einde middag vertrekt. Maandag 26 juli in de ochtend aankomst in IJmuiden.

Verblijf
Minsteracres is een prachtige locatie, waar iedereen zich snel thuis voelt. Minsteracres beschikt over 1- en 2-persoonskamers, voorkeur aan te geven bij aanmelding. Er zijn naast de kamers diverse 'huiskamers', voldoende sanitaire voorzieningen (wel gedeeld!) en eigen mogelijkheden tot het maken van koffie/thee.

Maaltijden
Minsteracres heeft fantastische koks, die heerlijk kunnen koken. We eten gezamenlijk in de eetzaal (diningroom).

Wat kost dat?
De organisatie/zang/bladmuziek kost € 230,--. Het verblijf op Minsteracres kost 435 pond p.p. (vanwege koersschommelingen wordt de definitieve prijs in euro's later vastgesteld), dit is inclusief maaltijden (behalve als we buiten de deur gaan eten), koffie/thee. Dit is exclusief kosten voor toeristische uitjes, maaltijden buiten de deur, benzinekosten (graag onderling regelen).

De reis naar Engeland kan per boot (IJmuiden-Newcastle v.v.). De ZangZaak boekt deze ferry centraal tegen een speciaal tarief , voor 2021 is dit € 201,-- pp. Het is heel prettig als er een aantal auto's meegaan (1 per 4 personen), want Minsteracres ligt niet echt handig qua openbaar vervoer en vrij afgelegen.
Het vervoer per boot betekent gezellig een nachtje slapen in een 4-persoonshut. Voor eigen rekening is het mogelijk op de boot te dineren en in de ochtend een ontbijt te genieten. Dit zit NIET in de vervoersprijs inbegrepen, moet apart betaald worden, je kunt op het inschrijfformulier aangeven of je ontbijt en diner op de boot wilt. Voor 2x ontbijt en 2x diner betaal je - nog niet bekend, twee jaar geleden was dat € 69,80.

Het is natuurlijk ook mogelijk op eigen gelegenheid naar Minsteracres te reizen, dit kan met de auto en een andere overtocht per boot of per vliegtuig. Bij deze keuze mag je zelf het vervoer boeken, dit wel graag in overleg.

NIET INBEGREPEN: reis- en/of annuleringsverzekering
LET OP: De Brexit is een feit. Het is belangrijk om even goed uit te zoeken hoe het zit met verzekeringen, dus even je ziektekosten- en autoverzekering checken!

Betaling
Je kunt al aanmelden. Je hoeft nog geen aanbetaling te doen, hiervoor komt later pas een verzoek. 
Eerst maar eens kijken hoe het corona virus zich houdt.

Adres
Minsteracres, Nr Consett, Co. Durham, DH8 9RT
tel 0044 1434 673 248
www.minsteracres.org
info@minsteracres.org

Voorwaarden Engelse Zangweek 2021

Door verzending van het aanmeldformulier ga je akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.
Deze zijn:

  • de inschrijving is definitief na aanbetaling van € 100,- , te voldoen na verzoek om betaling in de loop van 2021

  • per 1 mei 2021 moet een tweede betaling van € 200,-- door ons ontvangen zijn

  • het volledige bedrag (verblijfskosten+ kosten voor de boot) moet uiterlijk 1 maand voor aanvang van de zangweek door ons ontvangen zijn

  • bij annulering tot 2 maanden voor aanvang van de zangweek betaal je € 100,- pp

  • bij annulering tot 1,5 maand voor aanvang van de zangweek betaal je € 200,- pp en de kosten voor de boot

  • bij annulering tot 1 maand of minder voor aanvang, betaal je het volledige bedrag (incl kosten voor de boot)

  • bij onvoldoende inschrijving voor de zangweek, wordt de zangweek door ons geannuleerd en ontvang je het volledige door jou betaalde bedrag retour

LET OP: Bij annulering wegens ziekte of ander onvoorziene omstandigheden gelden dezelfde voorwaarden!
Ook bij annulering door opleving van het coronavirus. Zelf een annuleringsverzekering afsluiten is zeer aan te raden!

PROGRAMMA

OCHTEND

vrijblijvende start met een korte wandeling, 
daarna mogelijkheid tot morgengebed en eucharistieviering
ontbijt
ochtend: zingen olv Monique

MIDDAG
 na de lunch vaak even vrij
tijd voor een wandeling
of genieten van de rust en vredige uitstraling van Minsteracres
namiddag: zingen olv Monique

Happy Hour (een glaasje voor het eten)

 AVOND
mogelijkheid tot avondgebed/bidden rozenkrans
diner
zingen olv Monique
gezellig samenzijn.

het programma biedt gelegenheid mee te gaan in het gebedsritme van de communiteit (vrijblijvend)

Repertoire

Mooie songs over het leven, familie en de liefde. En wie weet de allermooiste songs uit voorgaande jaren. Bij voldoende mannelijke deelnemers natuurlijk vierstemmig (ik duim voor veel mannen dit jaar), maar in elk geval driestemmig. 

Reacties deelnemers

2018
Ik heb een geweldige week bij je gehad op Minsteracres!

Allereerst natuurlijk heerlijk gezongen! Wat een mooie muziek had je gekozen, en wat fijn om zo geconcentreerd met gemotiveerde mensen daarmee aan de slag te gaan.

Ik heb veel van je geleerd, en er erg van genoten.

Minsteracres is een heel bijzondere plek. Zo mooi, en rustig, ik heb er zo goed geslapen.

En de verzorging was helemaal top! Ik was al gewaarschuwd door mijn vriendin dat m'n broekriem aan het eind van de week een gaatje losser kon, en dat was waar, maar het was dan ook allemaal superlekker.

Ik voelde me echt heerlijk verzorgd.

Ik ga zeker nog een keer mee, de datum van volgend jaar is genoteerd.Maar misschien zien we elkaar al eerder bij een van jouw projecten

Nelleke


******
2015
Minsteracres, wat een fantastisch mooie plek om naar toe te gaan. Al een paar jaar ga ik mee naar Minsteracres, waar ik lang van tevoren al naar uitkijk.

Voor mij is het een week waarvan ik volop geniet. Het zingen, de prachtige omgeving, rust, hartelijkheid, gastvrijheid, vriendelijkheid en saamhorigheid doen mij goed. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, wat een verwennerij!

Samen wordt er gewerkt aan liederen passend bij het thema van de zangweek en aan het einde van de week wordt een klein concertje gegeven in de Ballroom.

Ook is er volop tijd om iets anders te ondernemen. Uitstapjes, een wandeling of zomaar even helemaal niets doen, het is allemaal mogelijk. En Monique....zij is geweldig, enthousiast en inspirerend.

Muzikale zanggroet Annelies

Aanmelden Engelse Zangweek 2021